Pedres precioses y semiprecioses.
 Aiguamarina.

Es un silicat de beril·li y alumini similar a la maragda. El seu us en joieria mostra pedres netes i transparents. La talla mas usada d’aquesta gemma es la rectangular en escala, encara que es pot tallar en forma oval i en esfera.
  Ametista.

Es una varietat violeta púrpura del quars. Les facetes mas netes i de color intens son tallades en forma oval o rodona, amb talles en facetes i de vegades en brillants, mol utilitzades en joieria.
 

  Àmbar.

Es un residu orgànic  produït per un arbre del grup de las coníferes, actualment extingit. Es fa servir en la joieria, amb forma de esferes, cabussons , gravats i en alguns casos amb facetes.  Corall.

Es el producte de la segregació de carbonat de calci o substància cornea per part de colònies de pòlips "constructores". El seu us es centre  en la realització de collars, cabussons i petites talles.  Quars Rosa.

Es un biòxid de silici de la família del quars, aquesta varietat es la mes rara del grup. Al ser una varietat generalment opaca o translúcida, la seva talla es en esfera o cabussó, encara que també es fa servir per tallar petites figures.  Diamant.

Es carboni pur, es el mineral mes dur  que es coneix només el pot ratllar un altre diamant, però un cop sec el pot desfer. Presenta una brillantor extremadament intensa, la seva talla requereix estudis i comptes previs per aconseguir la major grandària possible donat el seu valor i la pèrdua d’aquest si no se aconsegueix  la talla adequada. La talla mes coneguda es la talla  brillant, de 58 cares, rodo.
  Maragda.

Es la varietat mes coneguda del beril·li, de color verd intens, es un silicat de alumini y beril·li, pertany als ciclosilicats, es talla en la denominada talla maragda o escala, encara que les de menor qualitat es tallen en cabussó o esfera.


  Perla.

Es una concreció natural de carbonat de calci i conquiolina, formada en el interior d’un mol·lusc. La composició es basa en un 90% de aragonito, un 4 o 6% de carboni i la resta d’aigua. No necessita talla, encara que en algunes peces es fa necessari el retoc per aconseguir la curvatura de la peca, son en general cultivades, las naturals, rarament son aconseguides actualment.  Robi.

Es un corindó de duresa extrema, generalment de color vermell intens. Es talla en els casos de robins transparentes en facetes, poden ser tallats en escala i en brillant, els de menor qualitat es tallen en forma de cabussó.  Topazi.

Es un silicat de alumini, conte alumini, silici, y oxigen, junt a d’altres grups hidroxils y fluor. La talla mes usada es la oval o de gota, que posa de manifest els seus colors i típics jocs de llum.  Turquesa.

Es un sulfat hidratat de coure i alumini, el coure es l’element  que li dona el característic color blau. La talla mes utilitzada per la turquesa es la de superfície corba. Es fan d’ella cabussons per anells, arracades i demés elements ornamentals.  Safir.

Es una varietat  preciosa del corindó i es presenta en la natura amb belles tonalitats que van del blau tènue al blau  intens, el mes preuat es el blau Ceilan, també ni han safirs grocs, verds (esmaragda de diente) o taronges (safir padparadschah). La talla del safir pot ser de diverses formes, la mes habitual, la mixta, una corona tipus brillant y un pavelló en escala, per peces opaques se utilitza la talla en cabussó.  Zircó.

Es un silicat de zirconi , afnio, en ocasions urani y tori. La talla amb excepció dels incolors, que en un temps foren tallats en brillant o en rosa, es realitza en formes ovals, mixtes o en brillant modificat, mitjançant l’afegit de mes files de facetes.

Tornar